

SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

2019 MACEC MOTOCROSS CUP

SUPPLEMENTARY REGULATIONS

VENUE:	
CLASSES:	

Mníšek nad Hnilcom / Slovakia MACEC Cup Classes: MX65, MX85, MX1, MX2

SMF EVENT NUMBER: DATE: ORGANIZER: **DELEGATING:**

Slovak Classes: MX65, MX85, MX Ladies, MX junior 125, MX2 junior, MX2 hobby, MX1 hobby, MX2, MX Open, MX4, MX4+ 25-233/2019 2.6.2019 AMK Mníšek nad Hnilcom ORGANIZER'S ADDRESS: 055 64 Mníšek nad Hnilcom 342, Slovakia SMF – Motocross Sport Commission Športovcov 340, 017 01 Považská Bystrica

1. ACCESS

Motorway: Nearest town: Distance from nearest town: 15 km

D1 Poprad – Prešov, turn Spišský Štvrtok Gelnica

2. CIRCUIT

Length of the circuit: Minimum width: Direction:

1480 m 6 m anti-clockwise

3. ORGANIZER

Address: Mobile number: E-mail:

AMK Mníšek nad Hnilcom, 342 +421 905 249 132 (Ľuboš Löffler) loffler.lubos@gmail.com

4. EVENT SECRETARIAT

Address: Mobile number: E-mail:

AMK Mníšek nad Hnilcom. 342 +421 905 249 132 (Ľuboš Löffler) loffler.lubos@gmail.com

5. OFFICIALS

Clerk of the Course: Sporting Steward: Chief Technical Steward: Technical Steward: **Environmental Steward:** Timekeepina: Medical Service: Chief Organizer: Course Steward: Secretary of the meeting:

Ľuboš LÖFFLER Peter EŠTU František KOVAĽ Dominik MRÁZ Mariana GARČÁROVÁ KK Timina Záchranná služba Východ Ľuboš LÖFFLER Lukáš KUJNISCH Zuzana GREGOVÁ



6. ENTRY FEEClasses MX65, MX85:25€Other classes:30€The entry fee is payable at the technical verification.

<u>7. RACE</u>

The event will be held in accordance with the National Sporting Code for Motocross and these Supplementary Regulations, which were thoroughly checked and approved by the permissive organ. The Slovak riders can only start with a valid SMF licence. Foreign riders can start with a valid licence of their FMN together with a starting permission and appropriate insurance cover.

8. CIRCUIT CONTROL

The circuit control will take place on the 1.6.2019 at 18:00.

9. ENVIRONMENTAL REGULATIONS

- Washing of the motorcycle is permitted only in the designed area without any chemical substances
- Pouring or throwing away used oil or any other petrol waste outside the marked boxes is forbidden.
- The rider and his team must use the environmental mat (2x1 m) while parking, repair works, refuelling and under the waste boxes. The environmental mat must be made of an absorbent part (upper part) and an impermeable part (bottom part).
- Canisters with oil and petrol and their throats must be set out of the sunlight on the environmental mat
- All participants must respect the quiet time from 22:00 till 6:00 and secure their motorbikes and other valuables against damage and theft.
- In the whole event area, it is forbidden to damage flora and fauna.

These directions are mandatory and are in conformity with the NR SR law number 543/2002 ZZ. Any infractions of these rules may be financially penalised by 33 €.

10. MOTORCYCLE AND EQUIPMENT

Motorcycle and the equipment must be in accordance with the Motocross Technical rules. A violation of these rules will result in a disqualification of a rider.

11. INSURANCE

At the technical verification of the event each rider confirms with his signature that he has an insurance cover for the case of accident, death, permanent disability, foreign riders also medical treatment, transfer to a hospital and repatriation insurance cover.

12. FUEL

The fuel will not be available at the paddock. The riders can buy the fuel at a nearest petrol station in Mníšek nad Hnilcom.

13. WAITING ZONE

Motorcycles must be in waiting zone **10 minutes** before the start of each final race. During this time in the waiting zone, riders will be allowed a voluntary sighting lap.

14. START POSITION

The start position in each class will be determined according to the achieved time in the qualifying practice.



15. OUTSIDE HELP

The outside help is allowed to lift the rider or his motorcycle after a fall. It is not allowed to push the motorcycle over the finish line with help.

16. FINANCIAL COMPENSATIONS

The financial compensations is **not** foreseen. The organizer is obliged to decorate the first 3 riders in each class at a prize giving ceremony.

17. PROTESTS

Protests against a competing rider or a motorcycle must be submitted to the Clerk of the Course within 30 minutes of the result announcement. All protests must be submitted in accordance with the SMF Disciplinary Code and an advance payment of 40 € must be paid, which will be refunded if the protest is justified.

18. TIMETABLE CHANGES

Jury has a right to change the timetable in case there will be more than 40 or less than 20 riders in one class. In case of the bad weather conditions which could harm the health or life of the participants, Jury has a right to cancel the event or change the date.

19. INTERPRETATION OF THE SUPPLEMENTARY REGULATIONS

The interpretation of these regulations rests entirely with the Jury.

In Mníšek nad Hnilcom, 2.5.2019

Č.j. SMF 25-233/2019, 5.5.2019

Approved by:

MOTOCROSS

Ing. Ľuboš Löffler SMF Vice-president for Motocross



SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

2019 MACEC Motocross Cup – TIMETABLE

Saturday, 1.6.2019 Sunday, 2.6.2019	Technical verification: 18.00 – 20.00 Technical verification: 6.00 – 8.00				
Free practice:	MX 65 MX 85 MX1 h	MX4+ 5 5 + ladies	15 min 15 min 15 min 15 min 15 min 15 min	08.00 - 08.15 08.20 - 08.35 08.40 - 08.55 09.00 - 09.15 09.20 - 09.35 09.40 - 09.55	
Rider's briefing				10.00	
Qualifying practice	MX2 h MX 4, MX 65 MX 85 MX1 h	MX4+ 5 5+ladies	15 min 15 min 15 min 15 min 15 min 15 min	10.15 - 10.30 10.35 - 10.50 10.55 - 11.10 11.15 - 11.30 11.35 - 11.50 11.55 - 12.10	
Jury meeting				12.00	
1 st Race					
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX 1 hobby MX 1 hobby	15 min + 2 laps	12.50 13.00 – 13.20	
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX 4, MX4+ MX 4, MX4+	15 min + 2 laps	13.15 13.25 - 13.45	
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX 65 MX 65	10 min + 2 laps	13.40 13.50 – 14.05	
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX 85+MX ladies MX 85+MX ladies	15 min + 2 laps	14.00 14.10 – 14.30	
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX 2 hobby MX 2 hobby	15 min + 2 laps	14.25 14.35 – 14.55	
Closing of the waiting 1 st Race	g zone	MX125, MX2j, MX2,MXoper MX125, MX2j,MX2,MXopen		14.50 15.00 – 15.25	



2nd Race

Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX 1 hobby MX 1 hobby	15 min + 2 laps	15.50 16.00 – 16.20
Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX 4,MX4+ MX 4,MX4+	15 min + 2 laps	16.15 16.25 - 16.45
Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX 65 MX 65	10 min + 2 laps	16.40 16.50 – 17.05
Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX 85+MX ladies MX 85+MX ladies	15 min + 2 laps	17.00 17.10 – 17.30
Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX 2 hobby MX 2 hobby	15 min + 2 laps	17.25 17.35 – 17.55
Closing of the waiting zone 2 nd Race	MX125,MX2j,MX2 MX125,MX2j,MX2,MXopen	20 min + 2 laps	17.50 18.00 – 18.25
Jury meeting			18.30
Prize giving ceremony			19.00