













## **SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION**

# 2016 INTERNATIONAL MOTOCROSS CHAMPIONSHIP OF SLOVAK REPUBLIC & MACEC CUP

## SUPPLEMENTARY REGULATIONS

VENUE: SVEREPEC

CLASSES: MX85, MX junior, MX2, MX Open, MX4, MX4+

MACEC CUP: MX85, MX1, MX2

SMF EVENT NUMBER: 21-209/2016 DATE: 14.8.2016

ORGANIZER: Cross team and Sport tour Púchov
ORGANIZER'S ADDRESS: Royova 806, 020 01 Púchov, Slovakia
DELEGATING: SMF – Motocross Sport Commission

017 01 Považská Bystrica, Športovcov 340

1. ACCESS

Motorway: D1 Bratislava - Beluša

National Road: E75/E50

Nearest town: Považská Bystrica / Sverepec

Distance: 6 km/ 0,5 km

2. CIRCUIT

Length of the circuit: 1750 m Minimum width: 6 m

Direction: anti-clockwise

3. ORGANIZER

Address: Sport tour, k.s. Púchov and Cross team Púchov

Tel.number: +421 905 648 818; +421 911 266 277

E-mail: sporttour2@gmail.com

4. RACE SECRETARIAT

Address: Sport tour, k.s., Royova 722, 020 01 Púchov

Telephone / fax: +421 42 463 50 46

Mobile: +421 905 648 818; +421 911 266 277

E-mail: sporttour2@gmail.com

5. OFFICIALS

Jury President:

Sporting Steward:

Clerk of the Course:

Chief Technical Steward:

Technical Steward:

Environmental Steward:

Ing. L'uboš Löffler

Rudolf Kováčik

Tomáš Pavlovčík

Dušan Navrkal

Jozef Junas

Dušan Kubánek

Chief Timekeeper: KK Timing - Mašlonka Rastislav Medical Service: Záchranná služba Východ

Chief organizer: Tatiana Kašlíková (tel.: +421 911 266 277)
Course Steward: Vladimír Hromádka, Marián Duchoň

Secretary of the meeting: Pavlína Pagáčová















## 6. ENTRIES

Entry forms duly approved by the participants must be sent to organizer 7 days before the meeting by post, fax or e-mail to the organizer's address.

All riders, already entered, which are not able to participate at the race, must announce this fact to the organizer 1 day before the event at the latest. The closing date for entries is 7.8.2016 at 22:00 (7 days before the event). Riders entered later or not at all will pay penalty according to the 2015 National sporting code.

## 7. ENTRY FEE

Entry fee for classes MX2, MX Open: 35€ payable at the technical verification Entry fee for classes MX4, MX4+,MX junior: 30€ payable at the technical verification Entry fee for class MX85: 20€ payable at the technical verification

### 8. RACE

The event will be held according to the National Sporting Code for Motocross and these Supplementary Regulations, which were thoroughly checked and approved by the permissive organ. The Slovak riders can only start with a valid SMF licence. Foreign riders can start with a valid licence of their FMN together with a starting permission and appropriate insurance cover.

## 9. TRACK INSPECTION

Inspection of the track will be held on the 13.8.2015 at 17:00 in presence of Jury members - clerk of the course, chief organizer and course steward. After inspection there will be a meeting with all presented officials and organizer.

## 10. ENVIRONMENTAL REGULATIONS

- Washing of the motorcycle is permitted only in the designed area without any chemical substances
- Pouring or throwing away used oil or any other petrol waste outside the marked boxes is forbidden.
- The rider and his team have to use the environmental mat (2x1 m) while parking, repair works, refuelling and under the waste boxes. The environmental mat must be made of an absorbent part (upper part) and an impermeable part (bottom part).
- Canisters with oil and petrol and their throats have to be set out of the sunlight on the environmental
  mat
- All participants have to respect the quiet time from 22:00 till 6:00 and secure their motorbikes and other valuables against damage and theft.
- In the whole event area it is forbidden to damage flora and fauna.

These directions are mandatory and are in conformity with the NR SR law nu. 543/2002 ZZ. Any infractions of these rules may be penalised by 33 €.

## 11. MOTORCYCLE AND EQUIPMENT

Motorcycle and the equipment must be in accordance with the Motocross Technical rules. A violation of these rules will result in a disqualification of a rider.

#### 12. INSURANCE

At the technical verification of the event each rider confirms with his signature that he has an insurance cover for the case of accident, death, permanent disability, foreign riders also medical treatment, transfer to a hospital and repatriation insurance cover.

## **13. FUEL**

The fuel will not be available at the paddock. The riders can buy the fuel at a nearest petrol station in Sverepec.













### 14. WAITING ZONE

Motorcycles must be in waiting zone 10 minutes before the start of each final race.

### **15. START POSITION**

The start position in each class will be determined according to the achieved time in the qualifying practice.

Classes MX2 and MX Open - 20 riders + 1 reserve rider in each class. In case there will be less than 20 riders in one of those classes, the number of riders will be added up to 40 from the other class.

## 16. OUTSIDE HELP

The outside help is not allowed. It is not allowed to push the motorcycle over the finish line with help.

## 17. FINANCIAL COMPENSATIONS

The financial compensations will be as follows:

MX OPEN:		MX2:	MX	MX junior:	
1.	300,-	1. 20	00,- 1.	100,-	
2.	240,-	2. 15	50,-	90,-	
3.	200,-	3. 10	00,-	80,-	
4.	180,-	4. 9	90,- 4.	70,-	
5.	160,-	5. 8	30,- 5.	60,-	
6.	140,-	6. 7	70,- 6.	50,-	
7.	120,-	7. 6	60,- 7.	40,-	
8.	100,-	8. 5	50,- 8.	30,-	
9.	80,-	9. 4	10,- 9.	20,-	
<u>10.</u>	60,-	10. 3	30,-	10,-	
	1580,-€	87	70,-€	550,-€	

The financial compensation is altogether 3000,-EUR.

The organizer is obliged to decorate the first 3 riders in each class at a prize giving ceremony.

## **18. PROTESTS**

Protests against a competing rider or a motorcycle must be submitted to the Clerk of the Course within 30 minutes of the result announcement. All protests must be submitted according to the SMF Disciplinary Code and an advance payment of 40 € must be paid, which will be refunded if the protest is justified.

#### 19. TIMETABLE CHANGES

Jury has a right to change the timetable in case there will be more than 40 or less then 20 riders in one class. In case of the bad weather conditions which could harm the health or life of the participants, Jury has a right to cancel the event or change the date.

#### 20. INTERPRETATION OF THE SUPPLEMENTARY REGULATIONS

The interpretation of these regulations rests entirely with the Jury.

Sverepec, 11.7.2016

Č.j. SMF 29-209/2016, dňa 21.7.2016

Approved by:

MOTOCROSS ŠPORTOVÁ KOMISIA POV HYSTRICA

Ing. L'uboš Löffler SMF Vice-president for Motocross













# SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

**MOTOCROSS SPORTING COMMISION** 

# INTERNATIONAL MOTOCROSS CHAMPIONSHIP OF SLOVAK REPUBLIC & MACEC CUP

## **TIMETABLE A**

1. TECHNICAL VERIFICATION: Saturday 18.00 – 20.00 hod Sunday 06.30 – 08.00 hod

I. Jury meeting 08.00 hod

2. FREE PRACTICE

3. RIDERS BRIEFING: 09.55 – 10.10 hod

The attendance of all riders is compulsory

4. QUALIFYING PRACTICE:

MX4, MX4+ 10.15 - 10.30 hod +5min start practice...15min MX85 10.35 - 10.50 hod +5min start practice...15min MXjunior+MX2 10.55 - 11.15 hod +5min start practice...20min MX Open 11.20 - 11.40 hod +5min start practice...20min

II. Jury meeting 12.00 hod

5. LUNCH BREAK: 12.00 – 13.00 hod

6. 1<sup>st</sup> RACE MX4, MX4+ 13.00 – 13.20 hod .... 15min. + 2 laps MX 85 13.25 – 13.45 hod .... 15min. + 2 laps MXjunior+MX2 13.50 – 14.20 hod .... 25min. + 2 laps

MX Open 14.25 – 15.00 hod .... 30min. + 2 laps

7. BREAK 15.00 – 15.45 hod

**8. 2<sup>nd</sup> RACE** MX4, MX4+ 15.45 – 16.05 hod .... 15min. + 2 laps

MX85 16.10 – 16.30 hod .... 15min. + 2 laps MXjunior+MX2 16.35 – 17.05 hod .... 25min. + 2 laps MX Open 17.10 – 17.45 hod .... 30min. + 2 laps

III. Jury meeting 18:00 hod

9. PRIZE GIVING CEREMONY 18:15 hod













# SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

**MOTOCROSS SPORTING COMMISION** 

# INTERNATIONAL MOTOCROSS CHAMPIONSHIP OF SLOVAK REPUBLIC & MACEC CUP

## **TIMETABLE B**

1. TECHNICAL VERIFICATION: Saturday 18.00 – 20.00 hod Sunday 06.30 – 08.00 hod

I. Jury meeting 08.00 hod

2. FREE PRACTICE

3. RIDERS BRIEFING: 09.55 – 10.10 hod

The attendance of all riders is compulsory

4. QUALIFYING PRACTICE:

MX4, MX4+ 10.15 – 10.30 hod +5min start practice...15min MX85 10.35 – 10.50 hod +5min start practice...15min MXjunior+MX2 10.55 – 11.10 hod +5min start practice...20min MX Open 11.15 – 11.40 hod +5min start practice...20min

II. Jury meeting 12.00 hod

5. LUNCH BREAK: 12.00 – 13.00 hod

**6. RACE** MX4, MX4+ 13.00 – 13.20 hod .... 15min. + 2 laps

MX 85 13.25 – 13.45 hod .... 15min. + 2 laps

MXjunior+MX2 13.50 - 14.20 hod .... 25min. + 2 laps

1<sup>st</sup> break – 20 min

MX Open 14.40 – 15.15 hod .... 30min. + 2 laps

MX4, MX4+ 15.20 – 15.40 hod .... 15min. + 2 laps

MX85 15.45 – 16.05 hod .... 15min. + 2 laps

2<sup>nd</sup> break – 20 min

MXjunior+MX2 16.25 - 16.55 hod .... 25min. + 2 laps

MX Open 17.00 – 17.30 hod .... 30min. + 2 laps

III. Jury meeting 18:00 hod

9. PRIZE GIVING CEREMONY 18:15 hod