













SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

2015 INTERNATIONAL MOTOCROSS CHAMPIONSHIP OF SLOVAK REPUBLIC & MACEC CUP

SUPPLEMENTARY REGULATIONS

VENUE: Mníšek nad Hnilcom

CLASSES: MX85, MX junior, MX2, MX1, MX4, MX4+

MACEC CUP: MX85, MX1, MX2

NUMBER: 39-211/2015 DATE: **12.7.2015**

ORGANIZER: AMK Mníšek nad Hnilcom

ADDRESS: 055 64 Mníšek nad Hnilcom 342, Slovakia DELEGATING: SMF – Motocross Sport Commission

017 01 Považská Bystrica, Športovcov 340

1. ACCESS

Motorway: D1 Levoča

National Road: 546 Spišská Nová Ves - Gelnica Nearest town: Gelnica / Mníšek nad Hnilcom

Distance: 15 km/ 0,2 km

2. CIRCUIT

Length of the circuit: 1850 m Minimum width: 6 m

Direction: anti-clockwise

3. ORGANIZER

Address: AMK Mníšek nad Hnilcom

Tel.no.: +421 905 249 132 E-mail : loffler.lubos@gmail.com

4. RACE SECRETARIAT

Address: AMK Mníšek nad Hnilcom

Tel.no.: +421 905 249 132 E-mail : loffler.lubos@gmail.com

5. OFFICIALS

Jury President:
Sporting Steward:
Clerk of the Course:
Chief Technical Steward:
Technical Steward:
Clerk of the Course:
Chief Technical Steward:
Tomáš Pavlovčík
Dušan Navrkal
Jozef Junas

Environmental Steward: Mariana Garčárová

Chief Timekeeper: KK Timing - Mašlonka Rastislav Chief Medical Steward: Záchranná služba Východ

Chief organizer: Ing. L'uboš Löffler (tel.: +421 905 249 132)

Course Steward: Ladislav Kujnisch Secretary of the meeting: Ing. Zuzana Gregová













6. ENTRIES

Entry forms duly approved by the participants must be sent to organizer 7 days before the meeting by post or e-mail to the organizer's address.

All riders, already entered, which are not able to participate at the race, must announce this fact to the organizer 1 day before the event at the latest. The closing date for entries is 5.7.2015 at 22:00 (7 days before the event). Riders entered later or not at all will pay penalty according to the 2015 National sporting code.

7. ENTRY FEE

Entry fee for classes MX2, MX1: 35€ payable at the technical verification Entry fee for classes MX4, MX4+,MX junior: 30€ payable at the technical verification Entry fee for class MX85: 20€ payable at the technical verification

8. RACE

The event will be held according to the National Sporting Code for Motocross and these Supplementary Regulations, which were thoroughly checked and approved by the permissive organ. The Slovak riders can only start with a valid SMF licence. Foreign riders can start with a valid licence of their FMN together with a starting permission and appropriate insurance cover.

9. TRACK INSPECTION

Inspection of the track will be held on the 11.7.2015 at 17:00 in presence of members of Jury, clerk of the course, chief organizer and course steward. After inspection there will be a meeting with all presented officials and organizer.

10. ENVIRONMENTAL REGULATIONS

- Washing of the motorcycle is permitted only in the designed area without any chemical substances
- Pouring or throwing away used oil or any other petrol waste outside the marked boxes is forbidden.
- The rider and his team have to use the environmental mat (2x1 m) while parking, repair works, refuelling and under the waste boxes. The environmental mat must be made of an absorbent part (upper part) and an impermeable part (bottom part).
- Canisters with oil and petrol and their throats have to be set out of the sunlight on the environmental mat
- All participants have to respect the night-time curfew from 22:00
- In the whole event area it is forbidden to damage flora and fauna.

These directions are mandatory and are in conformity with the NR SR law nu. 543/2002 ZZ. Any infractions of these rules may be penalised by 33 €.

11. MOTORCYCLE AND EQUIPMENT

Motorcycle and the equipment must be in accordance with the Motocross Technical rules. A violation of these rules will result in a disqualification of a rider.

12. INSURANCE

At the technical verification of the event each rider confirms with his signature that he has an insurance cover for the case of death, permanent disability and for medical treatment, foreign riders also medical treatment, transfer to a hospital and repatriation insurance cover.

13. FUEL

The fuel will not be available at the paddock. The riders can buy the fuel at a nearest petrol station in Mníšek nad Hnilcom.













14. WAITING ZONE

Motorcycles must be in waiting zone 10 minutes before the start of each final race.

15. START POSITION

The start position in each class will be determined according to the achieved time in the qualifying practice.

Classes MX2 and MX1 - 20 riders + 1 reserve rider in each class. In case there will be less than 20 riders in one of those classes, the number of riders will be added up to 40 from the other class.

16. OUTSIDE HELP

The outside help is not allowed. It is not allowed to push the motorcycle over the finish line with help.

17. FINANCIAL COMPENSATIONS

The financial compensations will be as follows:

MX1:	1. jazda	2. jazda	MX2:	1.jazda	2.jazda
1.	150,-	150,-	1.	150	150
2.	120,-	120,-	2.	120	120
3.	100,-	100,-	3.	100	100
4.	90,-	90,-	4.	90	90
5.	80,-	80,-	5.	80	80
6.	70,-	70,-	6.	70	70
7.	60,-	60,-	7.	60	60
8.	50,-	50,-	8.	50	50
9.	40,-	40,-	9.	40	40
10.	30,-	30,-	10.	30	30
	790,- €	790,- €		790. - €	790 €

The organizer is obliged to decorate the first 3 riders in each class at a prize giving ceremony.

18. PROTESTS

Protests against a competing rider or a motorcycle must be submitted to the Clerk of the Course within 30 minutes of the result announcement. All protests must be submitted according to the SMF Disciplinary Code and an advance payment of 40 € must be paid, which will be refunded if the protest is justified.

19. TIMETABLE CHANGES

Jury has a right to change the timetable in case there will be more than 40 or less then 20 riders in one class. In case of the bad weather conditions which could harm the health or life of the participants, Jury has a right to cancel the event or change the date.

20. INTERPRETATION OF THE SUPPLEMENTARY REGULATIONS

The interpretation of these regulations rests entirely with the Jury.

Mníšek nad Hnilcom, 19.6.2015

Č.j. SMF 39-211/2015, dňa 21.6.2015

Approved by:

MOTOCROSS SPORTOVÁ KOMISIA POV AYSTRICA

Ing. Ľuboš Löffler

MX commission vicepresident SMF















SLOVAK MOTORCYCLING FEDERATION

MOTOCROSS SPORTING COMMISION

INTERNATIONAL MOTOCROSS CHAMPIONSHIP OF SLOVAK REPUBLIC & MACEC CUP

TIMETABLE

1. TECHNICAL VERIFICATION: Saturday 18.00 – 20.00 hod Sunday 06.30 – 08.00 hod

Sunday 06.30 – 08.00 ho 08.00 hod

2. FREE PRACTICE

MX junior 08.25 – 08.45 hod20 min. MX85 08.50 – 09.10 hod......20 min. MX4, MX4+ 09.15 – 09.35 hod......20 min. MX2 + MX1 09.40 – 10.00 hod......20 min.

3. RIDERS BRIEFING: 10.05 – 10.15 hod

The attendance of all riders is compulsory

4. QUALIFYING PRACTICE:

MX junior 10.35 - 10.50 hod +15min +5min start practice MX85 10.55 - 11.10 hod +15min +5min start practice MX4, MX4+ 11.15 - 11.25 hod +15min +5min start practice MX2 + MX1 11.30 - 11.45 hod +15min +5min start practice

II. Jury meeting 12.00 hod

5. LUNCH BREAK: 12.00 – 13.00 hod

6. 1.RACE MX junior 13.00 – 13.25 hod 25min. + 2 laps MX 85 13.35 – 13.50 hod 15min. + 2 laps MX4, MX4+ 14.25 – 14.40 hod 15min. + 2 laps

MX2 + MX1 14.50 – 15.20 hod 30min. + 2 laps

7. BREAK 15.20 – 15.45 hod

8. 2. RACEMX junior
15.45 – 16.10 hod 25min. + 2 laps
MX85
16.20 – 16.35 hod 15min. + 2 laps

MX4, MX4+ 17.10 – 17.25 hod 15min. + 2 laps MX2+MX1 17.30 – 18.00 hod 30min. + 2 laps

III. Jury meeting 18:00 hod

9. PRIZE GIVING CEREMONY 18:15 hod